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12/24/2017

6th YOSHIKOlicious Beauty Kitchen 第6回YOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Merry Christmas!  My social dining, YOSHIKOlicious Beauty Kitchen in December was filled with Christmas spirits.  Thank you very much for everyone who attended!
メリークリスマス!12月のお食事会、YOSHIKOlicious Beauty Kitchenは、クリスマス気分に満ち溢れたものになりました。参加してくださった皆様、ありがとうございました!

The welcome drink was festive with raspberry and pomegranate.
ウエルカムドリンクはラズベリーとザクロで楽しくしてみました。
The napkin was folded like Christmas tree by Ruri san.  Ruri san has been selling tenugui through her company, wuhao.  She brought the cute stickers as well for this social dining.  Thank you very much Ruri san for your kindness!  I added holly tree which I bought in the farmers market in Union Square.
ナプキンは、琉璃さんがクリスマスツリーのようにたたんでくださいました。琉璃さんは、ご自身の会社、ウハオで手ぬぐいを売ってこられています。このお食事会のために可愛いシールももってきてくださいました。琉璃さん、ご親切にありがとうございます!ユニオンスクエアのファーマーズマーケットで買ってきた柊を添えてみました。
 
I first served raison butter with white chocolate and walnuts.  This can be addictive.
まずは、ホワイトチョコレートと胡桃の入ったレーズンバターをお出ししました。これ、くせになる味です。
The soup was lobster bisque.  Lobster bisque is time consuming, but I wanted to make it for this social dining.  I added minimum amount of heavy cream so that we can fully enjoy the taste of lobster, and everyone was very impressed with the taste.
スープはロブスタービスク。ロブスタービスクは時間がかかるのですが、このお食事会で是非お出ししたかったのです。ロブスターの味を十分に楽しめるよう、生クリームの量を最低限にし、皆さん、その味に感激してくださっていました。
I prepared the soup the night before. 
スープは前の晩に用意しました。
I baked rosemary and walnut bread as well.  When I bake this bread, the room is filled with aroma of rosemary and that makes me very happy.
ローズマリーと胡桃の入ったパンも焼きました。このパンを焼くと部屋がローズマリーの香りでいっぱいになり、とても幸せな気分になります。
This appetizer was roasted vegetables.  When I ordered "roasted vegetables" in a French restaurant in Atlanta more than 20 years ago, something like this was served, and since then, I have been making this time to time and this is one of my favorite foods.  I have done this in my cooking class as well. 
このアペタイザーはローストベジタブルです。20年以上前にアトランタのあるフレンチレストランでローストベジタブルを頼んだら、このようなものが出てきて、それ以来、時々つくってきている私のお気に入りの1つです。お料理教室でもやったことがあります。
I have done this tomato salad with holiday spirits in my cooking class as well.  This salad is perfect for holiday season. 
このホリデー気分のトマトサラダもお料理教室でやったことがあります。このサラダ、ホリデーシーズンにピッタリですね。
People were surprised when I served this red risotto.  I thought about making red risotto with beets and tomato some years ago.  Since then, I make this one time for holiday season every year.  People were amazed with the delicious taste of this risotto. 
この赤いリゾットをお出ししたとき、皆さんビックリされていました。何年か前に、ビーツとトマトで赤いリゾットをつくることを思いついたんです。それ以来、毎年ホリデーシーズンに1回、これをつくってきています。皆さん、このリゾットの美味しさにも感嘆されていらっしゃいました。
When I told everyone that I did not prepare chicken as they would have chicken in other opportunities, everyone was nodding.  My main was rib eye steak with rosemary sauce.  The sauce contained olive oil, lemon juice, salt, black pepper, and chopped rosemary.  I am glad that I was able to grill the steak very nicely.
皆さんに、チキンは他で召し上がる機会があるでしょうからチキンを用意しませんでしたとお伝えしたら、皆さんうなずいていらっしゃいました。私のメインは、リブアイステーキのローズマリーソース添え。ソースはオリーブオイル、レモン汁、塩、黒胡椒、刻んだローズマリーが入っています。ステーキがうまく焼けて嬉しかったです。
After that, Keiko san's Christmas cake was served!  Everyone was so excited!
この後は、慶子さんのクリスマスケーキが登場!皆さん、大興奮!

The design was so cute and detailed. 
デザインはとっても可愛く、細部に凝っています。
The tea was decaffeinated earl gray with lavender from T Salon.
紅茶は、Tサロンのラベンダー入りアールグレイのデカフェです。
Keiko san, thank you very much for making such a great Christmas cake for my social dining!  Keiko's sweets can be seen in her website.
慶子さん、こんな素晴らしいクリスマスケーキを私のお食事会のためにつくってきてくださって、本当にありがとうございました。慶子さんのスイーツは、こちらのウエブサイトでご覧になれます。
Thank you very much again for those who attended.  I hope to see you again soon.  Happy Holidays!
改めて、参加してくださった皆様、ありがとうございました。またすぐにお会いできますように。素敵なホリデーシーズンをお過ごしくださいね。

#美容食‬ #beautyfood #socialdining #Christmas #holidayseason


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